A Delta Chat mint koncepció nagyon tetszik, fel is raktam, tesztelem egy-két hétig aztán meglátjuk.

delta.chat/en/

I recently installed #deltachat. Great concept!
- Use your own email address
- You can reach anybody having an email address
- #opensource
- #decentralised
- End-to-end encryption
- Serverless (for the app itself, not taking into account the ones used for the emails)
- Good design (similar to #Signal)
f-droid.org/app/com.b44t.messe
And they are on Mastodon: @delta

Megjöttek a "nyelek" a controllerekhez. Első benyomás nagyon pozitív, kényelmesen párnázott a markolat, és a súlyeloszlás is jónak tűnik. Irány tesztelni!

Android 7 és afölött megváltozott a root certek kezelése. Az egyes alkalmazások eldönthetik maguknak hogy csak a system root certek, vagy az user root certek is elfogadhatóak legyenek. Érthető módon ha csak a system certek számítanak valid-nak, annak az az eredménye, hogy pl egy mitm proxival kitörölhetem a seggem. Szerencsére amíg rootolt a készülék addig a probléma megoldható. Tudom mert pont most volt rá szükségem :)

Szükség van a cert hash-ra:
`hash=$(openssl x509 -noout -subject_hash_old -in mitmproxy-ca-cert.pem)`

A pem file-t át kell másolni `$hash.0` formára, és bemásolni a `/system/etc/security/cacerts/` mappába. Egy restart és a mitmproxy újra működik :)

Ja hogy a `for` és a `while` loopoknak -ban van `else` ága... És még hasznos is. És még hány ilyen dolog lehet ami nekem csak úgy kimaradt.

Ma megint tanultam valamit. Igaz hogy dobhatom ki a kód negyedét, de ez van :)

Egyik legjobb döntésem volt felrakni egy bluetooth hangszórót a fürdőszobába :)

Ki kell találnom valamit azokra az esetekre mikor nem akarok tükrözni egy postot -re...

Are there any , that are good for "work" ? Just for a few hours of typing without getting cramps everywhere. I know keyboards aren't that large, but when it comes to portability, size does matter.

Gugli pár hete rendesen beleköpött a levesembe. Nagyon zavarja őket hogy nem támogatott országban, egy nem támogatott bankkártyával, nem támogatott módon használom a google pay-t :)
Szerencsére a -es fiúk megoldották a problémát hamar :)

Olvasni bmeg luxus. Hatodszor próbálok windowsba bejelentkezni. Már szép lassan egyesével írtam be a karaktereket hogy rájöjjek hol cseszem el... Hint: Caps Lock csak olvasni kellene :S

Azért úgy suttyomban gondoltam belépek pár érdekesebb csoportba -n, hátha majd a sok olvasnivaló abba az irányba terel hogy aktívabb legyek arra fele. Nos egyszer sem nyitottam meg egy csoportot se, csak a "menekülteset". Egy darab hírt sem olvastam ott, úgyhogy azt mondanám ez nem jött be :). Elmozdítható vagyok -ról, de úgy tűnik nem arrafele :)

Oh, nem is vettem észre hogy jött ki új verzió az -ból. Az első tesztek bíztatóak. Lehet le tudom cserélni a subsonic-ot?

Lehet hogy egy vietnám nyelvű fórum legmélyebb bugyraiban kellett kutakodni, de megvan a keresett album :D
Basszák meg, ha nem kell a pénzem én ugyan nem fogok veszekedni miatta.

Érdekes összefoglaló arról miért is potyogtak le a **Boeing 737 Max** gépei :(

youtube.com/watch?v=H2tuKiizns

A zeneletöltés 3 fázisa:

1., Próbáljuk meg ingyen. Ha jó, majd megveszem: Google-fu, torrent-trackerek, mega.co.nz, stb
2., OK, bassza meg, akkor megveszem, csak nem olyann rossz az album: Nem lehet megvenni, mert a földgolyó rossz pontján lakok
3., Dac: Még a keresztanyjuk kutyájának a kislemezét is leszedem ha beledöglök is.

Show more
Mastodon

Privát Mastodon szerver a saját magam, valamint család/ismerősök számára. Új felhasználók csak egyedi elbírálás alapján, meghívásos alapon jöhetnek.