Pinned toot

Visszanézve...: Úr isten mennyit pofázok itt mastodon-on

Jajj lenne egy kicsivel több szabadidőm... Ezt a PixelFed-et is szívesen felheggeszteném a szerverre. Kifejezetten jó helynek tűnik képeknek.

github.com/pixelfed/pixelfed

Istenem... most olvastam G+-on, a bezárás apropóján. Facebookra nem akar menni, mert hogy a csúnya FB még csúnyább dolgokat művel az adataival. Google is csúnya, de eddig elvolt. Logikus lépés hogy twitterre megy...

Közbe-közbe rákeresek emberekre akik anno nagy dérrel-durral mastodonra jöttek, aztán meg vissza twitterre. Hát mit mondjak. Érdekes kontent megy azokon a twitter fiókokon. Ellenben minden beröffenés kap 10-30 "szivecskét", és valszeg ez a fontos.

@csy Isten ments hogy beleszóljak, de két security fix is kijött már mastodonhoz, a legutóbbi pont egy XSS vulnerability-t javít. Persze nem valószínű hogy hirtelen valaki széthekkeli a mstdn.hu-t de azért na...

A mastodon-news-bot jelenleg szekvenciálisan megy végig a beállított feed-eken, és egymás után postolja őket. Szerintem thread-ekbe fogok szervezni őket.

Hmm.. nyomtam egy `docker image prune -a` -t mert kezdett kaotikus lenni az image helyzet. Ez persze kidobta a mastodon-news-bot image fájlját, hisz épp akkor nem volt használatban. Én meg csodálkoztam hogy nem jönnek a hírek :)
Egy gyors build orvosolta a problémat

Valami köcsög rátolatott a kocsimra míg parkoltam. Szépen látszik valami vonóhorog(?) lenyomat az első rendszámtábla ívén :(

Valami furcsaság van az rss feedekkel amiket a bot használ a hírekhez. Amíg ki nem derítem mi van, lekapcsoltam az összeset hogy ne spammeljenek.

Nem hiszem hogy valaha is volt olyan telefonom amiben az iránytű ne egy kalap sz*r lett volna...

Ma az összes helyre ahova dátumot kellett írnom, 9. hó-t írtam :S

Kerenon boosted

Apparently I'm not the only one to think traditional username/password authentication is obsolete and insecure. grc.com/sqrl/sqrl.htm

There's a client app for android (f-droid.org/en/packages/org.ea), but has anyone encountered a SQRL enabled website yet?

És a legszomorúbb, hogy a nagy részük (akiket hallottam) bizony Magyar(ul beszél).

Itt a bécsi pályaudrvaron nem elég gyorsak a security emberei. Mire egy koldulót elzavarnak, már kicsit arrébb egy másik dobja magát térdre. Mondjuk ahogy elfigyelgetem innen, sok bevételük nincs.

Valami furcsaság lehet a @24 rss feedjében, elvégre is 1 bot fut a szerveremen, és annak van több configja. Mivel a másik 3 feed rendben van, arra kell következtessek hogy a 24 kever valamit.

Reggel arra ébredtem hogy a @24 bot ugyanazokat a híreket spammeli újra meg újra. Majd délután ránézek mi lett vele, addig offline vettem.

És végül az @index

Összefoglalva a botok amik most nálam futnak:

@24
@hvg
@444
@index

A botok nem postolnak publikus timelineokba, csak az látja a híreiket aki kifejezetten követi őket, amit bárki megtehet nyugodtan.

Show more

Kerenon's choices:

Mastodon

Privát Mastodon szerver a saját magam, valamint család/ismerősök számára. Új felhasználók csak egyedi elbírálás alapján, meghívásos alapon jöhetnek.