Pinned toot

Visszanézve...: Úr isten mennyit pofázok itt mastodon-on

Most hogy van mindkettő itthon, Oculus Rift és Playstation VR is, azt kell mondjam mindkettőnek van előnye és hátránya is (mint a legtöbb dolognak), de ha a mostani tudásommal választani kellene és a pénz nem lenne szempont, akkor mindenképpen a rift-et választanám.

Na ezzel a Mastodon 2.7.2-re való frissítéssel megizzadtam rendesen. Persze ha nem melóban, telefonról akartam volna megoldani az egészet, akkor nem lett volna ennyi elgépelés, nem kavarodtam volna bele a git repómba, és nem borult volna össze az egész build :)

Visszatértem a jó öreg -hoz. Próbáltam előtte az -ot, mégiscsak open source, meg aktív fejlesztés alatt van, de nagyságrendileg lassabb mint a subsonic.

Mostanra tényleg annyi zeném van már, hogy tök jó lenne ha valaki be tudna segíteni a tagelésben/formázásban. Mindenki csak hallgatni akarja, a járulékos meló az büdös :S

Nem mondom, elég kellemes idő van ma, de már a negyedik embert látom rövidnadrágban, amit azért erősnek tartok egy kicsit :)

Ilyen hogy "Való Világ" még mindig van? Ki a franc nézi azt?

Most olvastam, hogy kijött -on is a expert+ nehézségi szintje. Mivel még melóban vagyok, gondoltam meglesek pár videót youtube-on. OMFG. Lesz itt megint olyan izomláz... :D

youtu.be/zr2qd1Z5HYU
(A videó nem PSVR)

Hát kedves , feladom. Nem is emlékszem mióta várom már hogy normálisan működjön a kliens. Több éve már, az tuti. Fórumon követek nem egy olyan ignorált bugreportot ami már 1+ (vagy 2+) éves. Szomorú vagyok, de jelen állapotban ez a szoftver zenehallgatásra használhatatlan.
Most teszt jelleggel (frissült/javult/változott-e valami) egy és egy szerver fut, aztán amelyik jobban kielégíti az igényeimet, az marad.

Úgy döntöttem ebbe belevágok. Kicserélem az chip-et a -emben az alap 32 GB-ról egy 256 GB-osra. Még eltart pár hetet míg minden hozzávaló/alkatrész megérkezik, de ha belevágok, azt dokumentálni akarom rendesen. SMD forrasztáshoz hot air station-öm van, csináltam is már, úgyhogy elvileg nagy probléma nem lesz, de majd meglátjuk :)

nathanbunn.com/NandUpgradeStep

Az a shitshow ami a Fallout76 körül megy, több mint szórakoztató. Fel is iratkozok a subredditre, pedig meg sincs (és nem is lesz) a játék :)

Ami jár, az jár. El kell ismerni, hogy a kódnevű új audio engine androidon fényévekkel jobb mint a régi volt. De... Ez sajnos még mindig csak annyit jelent hogy éppencsak használható. Akármelyik androidos zenelejátszó jobban működik mint a Plex, legyen bármilyen fapados. Recseg-ropog, akadozik, le-lefagyogat, meg ilyen "apróságok". Most megint ott vagyok hogy "USB Audio Player" (kedves plex, tessék megnézni, lehet tanulni) + Resilio Sync + lokális fájlok. :(

Ha ezt így ahogy itt van, nyújtani fogja a játék, a mojang felkötheti a gatyáját.

youtube.com/watch?v=o77MzDQT1c

Nagyon durván leálltam a szocmédiával. Nem a mastodonnal konkrétan, hanem úgy az összessel. Valahogy nem akaródzik még olvasni se, nem hogy írni.

Ez komolyan nem igaz bazdmeg. Akárhova megyek, akármilyen rendszert próbálok, az a tetves kliens mindenhol egy rakás szar. Nem igaz hogy nincs egy olyan rendszer ahol ne lenne legalább egy dealbreaker bug. Ez is két hónapos, úgyhogy valszeg sose lesz megcsinálva, vagy majd 1-2 év múlva.

forums.plex.tv/t/android-clien

Szerintem ha egy voice/text chat alkalmazás (Discord) lassabban indul egy egy gépen mint egy Photosop, After Effects, Blender, stb, akkor az objektíven szar. Csak halmozódik és halmozódik a bloat. Már olyat is hallani, hogy vannak akik mennek vissza TeamSpeak-re. Emlékszünk még a TeamSpeak-re? Self-hosted reneszánsz lesz?

Show more
Mastodon

Privát Mastodon szerver a saját magam, valamint család/ismerősök számára. Új felhasználók csak egyedi elbírálás alapján, meghívásos alapon jöhetnek.