If you use the app and like it, consider throwing $1 or $5 or $12 our way.

the $12 is a yearly donation which represents $1/ month. It's not for everyone, but those who can afford it does go a long way.

opencollective.com/tusky

#Tusky

Please update your pixelfed instance ASAP.

We have fixed a bug introduced earlier today that could have locked a single user out of their account.

mastodon.social/@pixelfed/1022

Kicsit megint bütyköltem a Mastodon <> MeWe kapcsolaton. Ellvileg már a boost-ok is átmennek.

- PSA Update -

We have shipped a fix and tested in production.

When we moved the email settings to its own page, we did not update the logic, leading to an unfortunate bug.

If a user updated their name, bio or website on an instance running the latest commits, it would clear their email and email verified at timestamp.

The bug would only affect one account per instance due to the unique constraint of the email column.

It's easy to fix the affected account by setting their email manually...

A guglinak ez a Duo-ja kezd megszaporodni az ismerőseim körében. Egyre gyakrabban látom megjelenni a notification-t, hogy XY elérhető rajta.

Thoughts on Universal Basic Income.

Twice in my life I have been able to take time out, re-educate and move in a completely different direction. Same for my better half.

We were only able to do this with support from our families and from each other.

How great would it be if everybody got that chance, without worrying about starving, becoming homeless or losing access to civic society?

nincs időm foglalkozni az mstdn.hu -val.
Akinek kell a domain sikitson es atirom az o nevszervereire.

3-4 hónapja kezdődött, hogy teljesen eltolódott a zenei izlésem powermetal/symphonic metal irányba. Last.fm-en ha az utolsó 365 napot nézem akkor rendesen a szokásos stílus-egyveleget látom. Mindeből egy kicsi: Alan Walker, Bossfight, Gloryhammer, Noisestorm, P!nk, stb. Viszont ha leszűkítem 90 napra a nézetet, akkor gyakorlatilag csak ilyenek maradnak: Visions of Atlantis, Sabaton, Amaranthe, Temperance, Kissin' Dynamite, Battle Beast, Bloodbound, Majesty, Beast in Black, stb...

youtube.com/watch?v=BkUAzcja74

Több hét tesztelés után azt hiszem kijelenthetem, sikerült megoldani a scan-problémát. Ugye az volt vele, hogy mikor új zenét adtam a kollekcióhoz, akkor teljesen random módon, bizonyos mappákat figyelmen kívül hagyott. Nos forráskód hiányában nem tudom mi lehet a probléma mögött, de az biztosnak látszik, hogy ha a beépített adatbázis helyett egy postgres-t rakok mögé, akkor nem csak hogy könnyen elérem az adatokat és adott esetben módosítani is tudom őket, hanem ráadásul még ez a hiba is megszűnik. MariaDB-t is próbáltam, de azzal crashel. Igaz hogy a scan folyamat hatalmas mértékben lelassul (2-4 perc helyett 50-60 perc), de erre a kompromisszumra hajlandó vagyok. A scan úgyis az éjszaka közepére van időzítve. Ha meg mégis korábban kell, akkor várok. Jelenleg még mindig a Subsonic a legnormálisabb zene szerver szerintem, és most így gyakorlatilag minden igényemet kielégíti.

Hmm... alacsony bitrátán (<=128 kbps) a wma lényegesen jobban szól mint az mp3.

A Cyberpunk 2077 az a játék amit valszeg úgy is meg fogok venni, hogy nem vagyok annyira rákattanva a témára. Egyszerűen megérdemlik. A mai világban, a szénné monetizált tömegszarok közt kiadni egy játékot úgy ahogy ők... respect. Sőt. Ha megveszem, akkor gog.com -on veszem meg, hogy a teljes bevétel hozzájuk menjen.

Idén nyáron szerintem ez az első rendesen meleg nap. Utálom is rendesen ezt is, meg ami még jön, azt is.

Szerencsére tegnap nem a kocsival magával volt baj, csak az akku nem szereti ha két napig ég egy kis belső világítás amit valszeg az egyik sötét parkolóban kapcsoltam fel. Úgyhogy egy bikázás után, magához is tért... Kénytelen voltam eljönni dolgozni ma reggel :)

Basszus még jó hogy lenéztem a kocsihoz. Pénteken leraktam parkolni, szombaton még fel lett valami hozva belőle, ma meg már nem nyílik a központi. A zárral valami baj van (meg van rendelve a csere), úgyhogy a kulcs nem megy bele, nem tudom kinyitni, még ha csak bikázni kellene akkor se. Hát akkor jöjjön az autóklub, elvégre is azért fizetem.

Show more

/home/kerenon's choices:

Mastodon

Privát Mastodon szerver a saját magam, valamint család/ismerősök számára. Új felhasználók csak egyedi elbírálás alapján, meghívásos alapon jöhetnek.