Follow

Nem bírom lezárni ezt a témát. Állandóan előjön mint (hibás) érvelés, hogy "azért vagyok itt mert mindenki itt van". Ha az elején lett volna pár ember aki lelkesen elkezdte volna nyomni hogy, "emberek basszus bezár g+, ideje saját kezünkbe venni a társaság jövőjét, úgyhogy raktunk fel egy fórumot/diasporat/mastodont/akármit, jöjjön mindenki egy helyre, folytassuk ott ahol abbahagytuk" akkor most a magyar társaság nagy valószínűséggel egy olyan helyen lenne ahol nem mások döntik el helyettük hogy hogyan tovább. Nagyon szívesen linkelném azokat a hajmeresztő válaszokat amiket kaptam a felvetett aggályaimra, de ugye onnan nem lehet kifele linkelni. Csak pénzért. Elgondolkoztató.

@kerenon Az elmult par map probalkozasai alapjan erre akar egy Friendica instance is jo lenne, sokkal "facebookosabb" mint a mastodon, kb kozossegi oldal feeling, azzal a kulonbseggel, hogy latja az activitypub/ostatus halozatokat. Mondjuk sok helyen verzik ez is, de a hasznalhato szintet mar meguti.

@gaab Yess... kösz. Ennek nem jutott eszembe a neve. Ezt akartam még kipróbálni :)
A diaspora saját használatra nem nagyon jön be úgy mint a mastodon. Sokkal elszigeteltebbek a szerverek egymástól.

Sign in to participate in the conversation
Mastodon

Privát Mastodon szerver a saját magam, valamint család/ismerősök számára. Új felhasználók csak egyedi elbírálás alapján, meghívásos alapon jöhetnek.