Follow

Milyen létjogosultsága van manapság egy ilyesmi mezei navi-nak (tomtom, garmin, akármi) amit mondjuk egy media markt-ban megkaphatsz? Nem pont ennek a típusnak, hanem ennek a kategóriának. Minek? Van valami amiben jobb mint egy akármilyen mezei telefon, gmaps/waze/akármival?

@kerenon Mukodik normalisan offline, nem zavarnak be mindenfele random popupok, reklamok, a telefon egyeb funkcioi, stb.

Mi egy ev Wazes szenvedes utan valtottunk Garminra, es picit sem bantuk meg. Garmin pontosabban mutatja ha savot kell valtani, sokkal gyorsabban ujratervez, es nem kell hozza net.

Forgalmat mondjuk nem koveti nyilvan, de az elmult 4 honapban ez nem okozott semmifele gondot. Ha dugot eszleltunk, kanyar es ujratervez.

@kerenon Wazeval rettento rossz tapasztalataink voltak. Regi telefonjaink vannak, nem egy erogepek, amire kell (telefonalas, SMS, chat, felesegemnek facebook) arra eleg. Waze ~3-4 perc mire elindul rajta (Garmin 10 sec), mire begepelem a cimet lemegy a nap, mert mindenkeppen segiteni akar. Egy ido utan elore felvettuk kedvencek koze a cimet, de az nem segit amikor on the spot kene celt valtoztatni.

@kerenon Rendszeresen dobott fel popupokat (benzinkut a kozelben, utlezaras, stb), amik eltakartak az elottunk levo szakaszt, amig el nem tuntettem. Ez jelentosen neheziti a navigalast, amikor nem latok elore. Biztos hasznos infok ezek, de ikonkent pont eleg.

Es visszaterve sebessegre: Waze rendszeresen lagzott, nem tudta rendesen kovetni a pozicionkat, es 1-2 utcaval hatrebb mutatott, vagy hirtelen ugrott egyet, mert belagzott a telefon, pl.

Garmin celeszkoz, kivaloan mukodik. Waze meg fos :P

@algernon Ezen problémák egyikével se találkoztam még. Mondjuk nem is nagyon használom a waze-t (érdekes módon mindenki egyből azzal jön) és a teló teljesítményével sincsenek bajok. Azt a progit elég hamar megutáltam, aztán visszatértem sima gmaps-hoz. Gyors, pontos, offline is megy. Ellenben "céleszközzel" nem egyel találkoztam (pl amik ki vannak rakva media marktban) aminek az UI-ja lassú és katasztrófális. Mintha valami C64-esen futna a navi program. Össze se lehet hasonlítani egy normális teljesítményű telefonnal. Többek közt emiatt született meg a kérdés, mert nem értem hogy egy ilyen downgrade kinek és miért jó. Nem vagyok benne biztos hogy maga a hardver ilyen, mert megvan valamelyik "nagy" navi telefonra, és ott is kritikán aluli a teljesítménye.

@kerenon Nekunk Garmin van, gyartotol, az UIja kezre all es gyors. Messze jobban teljesit, mint barmi a telefonunkon. Oke, nem csucskategorias telefonunk van, de azert nem gagyi hardver az sem.

Nekunk a Garmin hatarozott upgrade volt, mint Waze-hoz, mint gmapshez kepest.

Van benne teljes europa terkep, nem kell osszevadaszni, hogy meglegyen minden offline, es popecul mukodik. :)

@algernon Huh... Érdekes :)
Tudom az upgrade/downgrade is lehet erősen szubjektív, ezt el is fogadom. Az egyetlen amit továbbra se értek, hogy hogy a francba lehet a tied gyors/jó UI-val megáldva, ha én még soha sehol nem találkoztam olyannal?... Na majd holnap bemegyek jól megnyomkodom az összeset. Most már kíváncsi vagyok :)

@kerenon Nem mediamarktban vettem :)

A random tabletre felrakott app az biztosan szar lesz, mediamarktban tobbnyire olyanokat lattam legutobb. :P

@algernon Hát nekem azok rendes "dobozos" termékeknek tűntek. Sose láttam még "tabletre rakott" verzióval.

Sign in to participate in the conversation
Mastodon

Privát Mastodon szerver a saját magam, valamint család/ismerősök számára. Új felhasználók csak egyedi elbírálás alapján, meghívásos alapon jöhetnek.