Megjöttek a "nyelek" a controllerekhez. Első benyomás nagyon pozitív, kényelmesen párnázott a markolat, és a súlyeloszlás is jónak tűnik. Irány tesztelni!

A leg- "sikeresebb" és hosszúéletűbb projektem per-pillanat (a Plex szerver mellett) a privát netrádióm. Faék egyszerű a dolog, egy icecast szerver, amit egy liquidsoap script lát el folyamatosan zenével, az 1,8 TB-nyi FLAC kollekciómból, random trackeket választgatva. Meglepően jó úgy zenét hallgatni, hogy sose tudod mi jön legközelebb. Plusz a tény hogy nem én választom ki mi a következő, sokat segít abban hogy új zenéket találjon az ember.

liquidsoap.info/

A csere projekt folytatódik. Ezúttal megjött a "stencil" ami az eMMC chip "reballing"-hoz kell. Már csak egy speckó soldering paste-re várok, aztán neki is lehet ugrani az operációnak :)
Kár hogy ilyen rohadt sokáig tart amíg megjönnek a hozzávalók.

Az controllerek és a nem a legjobb párosítás. Érdekes módon ennek az oka hogy nem beépített akksi van bennük, hanem ceruza- elemmel/aksival mennek. A helyzet az hogy Beat Saberezés közben egy-egy nagyobb ütésnél olyan G erők lépnek fel, hogy az elemet tartó rugó (-) az elem megnövekedett látszólagos súlya miatt összenyomódik, az egész elem elcsúszik, és a (+) pólus elveszti a kapcsolatot. Effektíve kiveszed az elemet egy pillanatra.
Ez a pillanat elég hogy a tracking agyfaszt kapjon, úgyhogy ilyen alufóliás gettómegoldásokat kell alkalmazni :)

Kezdett rendesen idegesíteni a überfasza notification rendszere, úgyhogy kicsit módosítottam a beállításokon. Így talán majd jobban működik :)

Hadd fogyjon odaát az a bődületes 8 GB tárhely :D
A crosspost bot-ot kicsit módosítottam, így már nem linkeli a képeket innen Mastodonról, hanem feltölti őket rendes képként a MeWe-re.

Múlt héten megjött a custom print egérpad/asztalterítő :D, amit rendeltem. Tök jó az anyaga, mosógépben mosható... Kifejezetten tetszik.

Amíg rendbeteszem a kódot, meg építek be legalább némi alapvető hibakezelést, addig privát hagyom a repo-t, de amúgy openszósz lesz. Már kezd egész használható lenni :)

Tegnap vagy 3 órám ráment míg sikerült visszafejtenem egy kulcs/id generálásának a módszerét, de mostanra az wrapper képes bejelentkezni tetszőleges fiókba, és onnan postolni. Fájl/kép/videó feltöltés egyelőre nincs, de őszintén valszeg nem is lesz. Az a 8 giga semmire se elég.

Show more
Mastodon

Privát Mastodon szerver a saját magam, valamint család/ismerősök számára. Új felhasználók csak egyedi elbírálás alapján, meghívásos alapon jöhetnek.