Show more

Ja hogy jobban szeretnétek, hogy torrenten szedjem le mint hogy fizessek? Nekem jó...

Téma záró postként annyit mondanék a -ről, hogy sok mindent nem értek vele kapcsolatban, jobban mondva az emberekkel kapcsolatban, hogy "tömegesen" ezt választották, de azt nem lehet rá mondani hogy rossz, vagy nyíltan "rosszindulatú". Persze a színfalak mögött akármi lehet, de azt inkább meghagyom az összeesküvés-elmélet gyártóknak. Szerintem valamikor nyáron újra ránézek, aztán meglátjuk.

Főhősünk szervere letörölt 17 TB-nyi filmet, mert... csak úgy. Na ezért van nálam a Plex szervernek csak read-only hozzáférése a médiafájlokhoz.

emby.media/community/index.php

Hm. Azt hiszem ennek kicsit jobban utána kellett volna néznem. A máshogy intézi a "szinkronizációt" szerverek közt mint pl a mastodon. Konkrétan ha jól értem akkor sehogy. Itt ha valakit követsz, akkor a követett személy szerveréről az összes publikus poszt beömlik a te szerveredre és lehet mazsolázni. Diaspora-n nincs ilyen. Nincs publikus timeline. Elindítottam a podomat, de az kb tök üres. Ahhoz hogy találjak embereket, mindenképp regelni kell másik szerver(ek)re, hogy megtaláljam őket. Ez mondjuk így nagyon nem kóser :S

Na, elindult a teszt diaspora pod-om. Egyelőre csak sandbox jelleggel megy, lesz egy wipe mielőtt élesben elindul.

diaspora.kerenon.com/u/kerenon

Az utóbbi 3-4 órát azzal töltöttem, hogy megpróbáltam felhúzni egy diaspora dockert. Iszonyatos szopás, és fingom sincs miért nem megy. Folyt. köv. majd valamikor :)

Postoltam egyet -re, de ugye azt nem lehet linkelni ide, úgyhogy beszúrom ide:

"Jó nagyot a hölgyek/uraknak.

Gondoltam regisztrálok egy accountot és megnézem magamnak mi a helyzet itt MeWe-n. Ez kb az első és egyetlen postom lesz, gondoltam megírom a véleményem, hogy legyen kit elküldeni melegebb éghajlatra (úgy kollektíven :D).
Kb mióta töröltem a G+ fiókom, nagyjából ki is szálltam a socmedia bizniszből. Van ugyan a mastodon szerverem, de ha az hirtelen megszűnne, az se zavarna. Fontos disclaimer: senkit sem akarok semmiről meggyőzni. Csak egy szubjektív vélemény a sokból.
Szóval MeWe. Rögtön az első dolog ami nekem eszembe jutott mikor a regisztráció után körülnéztem, hogy ez bizony Google Plus 2.0. A megnevezés csalós, mert nem azt értem rajta, hogy annyival fejlettebb lenne (sőt), hogy főverziót ugrunk, hanem inkább content/userbase/stb dolgokban kb a G+ egy másik verziója. Ránézésre az egész platform jelenleg valahol ott van, ahol a G+ volt néhány évvel ezelőtt. Sajnos ez azt is jelenti, hogy az alapján amit eddig láttam, ugyanazon a hosszú, csendes, elnyújtott lejtmenetes pályán van mint a Google+. Lehet akármilyen jó platform, szerethetik a felhasználók amennyire akarják, amíg privát kézben lévő szolgáltatásról van szó, annak így vagy úgy, de profitot kell termelnie a fennmaradáshoz. A MeWe tulajdonos, és a dev-ek, stb twitter/mewe postjait elnézve, ez most a nagy ígéretek, az ambíciókkal teli fejleszők időszaka, de innen is ugyanúgy hiányoznak a "nagy nevek", mint ahogy a G+-ról is anno. Ott se sikerült senki nagyobbnak megvetni a lábát. Nincs semmilyen (tény, nem kerestem órákig) nagyobb márka/cég/híroldal/akármi hivatalosan jelen. Lehetne mondani hogy ez nem baj, de erre meg azt mondanám, hogy erősen kétlem, hogy valaki náluk fog venni tárhelyet horribilis áron, és szerintem az emoticon pack-ek sem lesznek elegek a fennmaradáshoz. Valaminek engedni kell. Vagy reklámok jönnek, vagy a privacy csorbul keményen, vagy esetleg elmennek fizetősbe... Nem tudom. Nekem személy szerint a véleményem, hogy a mewe már most elindult a kihalás felé, csak még nem nagyon látszik. Attól tartok ez a "sok" ember aki most ünnepli a MeWe-t mint nagy megmentőt, megint meg fog lepődni.
Ez a fajta tömeges (az írás pillanatában 44 tag a csoportban) rácuppanás amúgy is meglepett rendesen. Nem jellemző, hogy ennyi ember meg tud egyezni valamiben, főleg nem egy új socmedia platformban. Az hogy a választás pont a MeWe-re esett, az meg most, két napi teszt után azt kell mondjam még jobban meglep. Semmivel sem jobb/tud többet mint az alternatíva. Ismétlem a nyitó disclaimert: én senkit semmiről nem akarok meggyőzni semmit. Inkább engem kellene felvilágosítani. Miért ez? Miért egy újabb zárt platform aminek objektíven nézve is jelenleg még bizonytalan a jövője? Nem. Nem a mastodont akarom itt polírozni. Teljesen tisztában vagyok vele, hogy nem mindenkinek felel meg, és a twitter jellege még engem is zavar. De! És ez nagy DE. Ha tisztán a funkcionalitást nézzük, a threaded comment rendszer az egyetlen amit találtam és amire azt mondtam, hogy na ez jó cucc. Ha viszont fogunk egy Diaspora-t az kb. köröket ver erre.
Akárhogy is nézem, ez a csoport nem amiatt jött MeWe-re mert itt olyan fasza a kontent. Minden amit itt ebben a csportban láttam eddig az effektíve pár felhasználó/admin által generált/linkelt tartalom. Azon kívül hogy most ez a divat, objektíven abszolút nem látom miért ide tömörödtek az emberek. Amire itt most kell, majdhogynem egy normális fórum motor is elég lenne (sőt lehet hogy jobb is lenne) és még a szokásos "jajj de oda megint regelni kell" kifogás sem állja meg a helyét. Elvégre is ide is kellett regisztrálni nem? Arról meg ne is beszéljünk, hogy gyakorlatilag akármilyen funkciót használni szeretnék, már jön is a prompt hogy "hát akkor tessék fizetni". Képet akarsz megosztani? Van lifetime 8GB. Oszd be. Ez tényleg olyan jó? Miért? Vagy miért jó, hogy külső felhasználó még csak a profilomat se tudja megnézni, nem hogy a publikus postjaimat. WTF? Akárki megnézi a mastodon/diaspora beszélgetéseket [ mastodon.kerenon.com/@kerenon ], egyből láthatja ez neki való-e vagy sem. Itt meg hogy megnézzem mekkora élet van ebben a csoportban ahhoz joinolni kellett. WTF?
Szóval ja. Ízlések és pofonok. Részemről "nein, danke"."

? Belépés/regisztráció nélkül még a profilomat se lehet megnézni... nem hogy az egyes postokat. Seriously ?

mewe.com/i/lászlónagy

Erről is teljesen lemaradtam. Végre lehet privát repokat létrehozni ingyenes githubon. Így lehet okafogyottá válik a saját git szerver.. meggondolandó

github.blog/2019-01-07-new-yea

Lassan ideér minden alkatrész a upgrade-hez. Remélem minden működik majd :)

A előnye jelen pillanatban (látszólag) a nagyobb/változatosabb/rendezettebb user bázis. Hogy valaki mastodonra jöjjön, szerintem sokkal elvetemültebbnek kell hogy legyen, mint hogy regisztráljon egy facebook+1 szolgáltatásra.

Hosszú távon nem vagyok benne biztos hogy a jó befektetés. Az alapján amit eddig láttam, ugyanazon a lejtmenetes pályán van mint a Google+. Lehet akármilyen jó plattform, szerethetik a felhasználók amennyire akarják, amíg privát kézben lévő szolgáltatásról van szó, annak így vagy úgy, de profitot kell termelnie a fennmaradáshoz. A tartalmat böngészve nekem úgy tűnik, ott most ugyanaz a helyzet mint G+-on pár éve. Nagy ígéretek, dev-ek tele ambíciókkal és ötletekkel, de innen is ugyanúgy hiányoznak a "nagy nevek", mint ahogy a G+-ról is anno. Ott se sikerült senki nagyobbnak megvetni a lábát. Nekem személy szerint úgy tűnik a mewe már most elindult a kihalás felé.

Tegnap megjött kínából a 256 GB-os eMMC chip. Már csak egy alkatrész hiányzik és kezdődhet az operáció :)

Megmondom őszintén nem kicsit meglepődtem hogy 30 ember meg tudott egyezni, hogy menjen mindenki egy random plattformra. Az ilyen szintű kooperáció majdhogynem példátlan.

Na hát ha valami tetszik a -vel kapcsolatban, az a mobil alkalmazás kinézete. Kifejezetten kellemes. Funkcionalitásról egyelőre nem tudok nyilatkozni, de kinézetre kellemes a cucc.

Gondoltam benézek én is erre a MeWe-re. Eszem ágában sincs odaköltözni, csak köztudottan szeretem használni amiről véleményt mondok. Jól kezdődik az ismerkedés...

Show more
Mastodon

Privát Mastodon szerver a saját magam, valamint család/ismerősök számára. Új felhasználók csak egyedi elbírálás alapján, meghívásos alapon jöhetnek.