Show more

Erősen gondolkoztam, mivel fényképezzek majd következő kiránduláson. Marha kényelmes dolog a telefont (OnePlus 6) használni, és úgy voltam vele, hogy nem is csinál olyan ronda képeket. De aztán egymás mellé raktam a két képet, és nagyon gyorsan sikerült megválaszolni a kérdést. Kirándulásra marad a Canon EOS 550D. Még így is hogy ennyire régi, köröket ver a telefonokra.

Öröm látni, hogy a -nél is tudják mik az igazán fontos fejlesztések :)

Ekkora véletlenekkel ritkán találkozik az ember. Anno írtam is róla hogy kíváncsiságból kipróbáltam a duolingo-t, hogy pár hét alatt mi marad meg bennem. Hogy jó nehéz legyen, a japán nyelvet választottam. Az nekem teljesen idegen, kb semmit se tudok japánul. Erre most meg eldöntöttük, hogy akkor jövőre irány két hétre japán. Mivel én olyan túrista vagyok aki rühell úgy menni valahova hogy legalább alap szinten ne tudna társalogni, most mehetek japánul tanulni. Van rá egy évem.

Helyesbítenem kell. Kicsit jobbnak tűnik az akksi így hogy kiszórtam a nem használt programokat a telóról. Nem nagy a különbség, de azért észrevehető.

Ez a céges python/flask/bootstrap alkalmazás amit pár hónapja kezdtem írni a magam és a kollégák számára, szép lassan kezdi életem legnagyobb projektjévé hízni magát. Mindíg jönnek az új dolgok amiket jó lenne ha tudna :). Szerencsére az egészet eleve modulárisra terveztem, úgyhogy nem úgy kell belekalapálni az újdonságokat, de akkor is nagy munka. De tetszik :)

Indulok el a vonattal a peron mellől, egyszer csak a váró felől gőrdeszkás csávó bevágódik a vonat mellé, sikerül megkapaszkodnia és elkezdi húzatni magát a **vonattal**. Persze azonnal bevágtam a vészféket, és megálltam. Mivel gyanús volt hogy a csávó eredetileg be akart szállni, arra gondosan ügyeltem hogy nehogy kinyissam az ajtókat :), amit csávó eléggé zokon vett. Hogy ő is képet alkothasson az én véleményemről, kihajoltam az ablakon és jó hangosan üvöltve (hogy mindenki hallja) megkérdeztem tőle, hogy "hat man dir ins Hirn geschissen?" (szó szerinti fordításban kb: neked az agyadba szartak?), amit aztán megint csak nehezményezett. Az "i"-re a pontot az tette fel, hogy kiderült, tényleg be akart szállni, veszettül nyomkodta is az ajtónyitó gombot, eredménytelenül. Mikor újra elindultam és realizálta hogy ez nem fog összejönni, még kettőt belerúgott az ajtóba, integetett egy sort középső ujjal, tartott egy rövid monológot édesanyámról, aztán elvonult :)

Nem ellenkezett elég hevesen a nő? Akkor az nem is erőszak

Sorra mentik fel japánban a nemi erőszakkal vádolt férfiakat, mert a bíróság szerint nem tiltakoztak eléggé az áldozatok. Tüntetések kezdődtek a nők jogaiért és méltóságáért.

index.hu/kulfold/2019/07/13/ja

Lehet sokaknak nem tetszik ez a borongós időjárás, de azt kell mondjam nekem sokkal jobban bejön mint a 30°C -os dögmeleg. Főleg ha melózni kell.

Reménykedtem benne hogy a factory reset a telón, majd egy kicsit az akku-élettartamon is javít, elvégre is törölve van minden, nem használt, háttérben futó alkalmazások is. Sajnos a helyzet az hogy úgy tűnik az, ahogy (és főleg amennyit) az eszközeimet használom, elég hamar legyilkolja az amúgy sem erős akksikat :(

Nagyon durva hogy ez a telefon milyen sokáig bírta factory reset nélkül. Kisebb problémák azért már előjőttek, de most is inkább azért csináltam meg mert már marha régen volt.

This is bizarre but true: in older (and by that I mean largely pre-1900) English printed alphabets, the character & was printed at the end, and was memorized as a 27th character.

It was recited in the alphabet as "per se and", meaning "'and' by itself". So the end of the alphabet went "X, Y, Z, and per se and."

The phrase "and per se and" eventually got contracted - and is how we got today's name for the symbol: ampersand.

No, really: merriam-webster.com/dictionary

Ez annyira tetszik, mikor ránézek a *Tidal* mappámra, és ott vannak benne az újdonságok és csak szemezgetnem kell belőle :D. Ami meg nem kell, az megy a kukába. Ez a mappa nem nagyon szok "elszállni", mármint ami a méretet illeti, mert rendszeresen vagy törlöm belőle a dolgokat, vagy mennek át a kollekciómba.

Az a *.sync* mappa ott a listában talán ismerős lehet egyeseknek. Számukra itt egy read only key :)

B6YLEYJMIDOSOU7WUTHTK4TD4WJHMKVCK

Show more
Mastodon

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!