Show more

Csináltam a magán-rádiómnak egy kellemesen használható kis webalkalmazást, hogy egyszerűbbé tegyem a rokonság életét :)
Semmi extra, de nagyszerűen működik.

Nem is tudom... Talán második évfordulós a mostani telefonom, a OnePlus 6-os. Tegnapelőtt "tudtam meg", hogy ennek üveg a hátlapja. A kérdésem a következő: Ha a telefon hátlapja kopogtatásra műanyagnak hangzik; ha érintésre merev, síkos műanyagnak tűnik; ha nem átlátszó; ha nem néz ki üvegnek egyeltalán; és végül ha két év használat során fel sem merül bennem, hogy üvegből van, akkor mia retkes f*****t kell üvegből csinálni? Miért nincs valami kemény, jó minőségű műanyagból? Hogy legyen minek szilánkosra törni?

Azon kevés Youtube csatornák egyik amelyeknél be van nyomva a "harang". Tipikusan olyasmi amire a büdös életben nem lesz szükségem, de az animációk, az előadásmód szerintem tök érdekessé teszi az egészet.

youtube.com/channel/UCwRqWnW5Z

Ma (is) voltam a Media Markt-ban, és sikeresen ellenálltam a kísértésnek, és több mindent is nem vettem meg :D

Továbbra sem értem, hogy lehet ellenni havi 4-8-10 GB-os mobilnettel. Ma kvázi semmit sem csináltam. 1-2 óra laza netezés, egy 50 perces videó stream (LQ), 2 youtube videó (720p), és már 2,5 GB-nál vagyok, és a napnak nincs vége. Ez 30 napra vetítve konzervatívan is 50 GB+.

Sopron Csengery u.-tól a határig kiérni, ma reggel 50 percig tartott. Agyfasz.

Uh. Három hét szabi után visszajönni dolgozni... De nagyon élvezem.

A Nintendo Switch-et leszámíva, fingom sincs már hány éve volt utóljára, hogy mikor egy játékot meg akartam szerezni, akkor nem automatikusan az adott store irányába vettem az utam, hanem ... khmm ... csak úgy megszereztem (yarrr). Nagyon rég nem hajóztam azokon a vizeken. A Switch is csak azért "gyűlik" mert elég datahoarder vagyok, és szeretem a komplett kollekciókat (15 TB and growing :D). Ellenben ha most lenne olyan játék amit meg akarnék venni, és az Epic Store excluzív lenne? Már izzítanám is a torrent klienst.

Ma végre megtapogattam egy 7-est. Nekem ez a kétoldalt lekerekített kijelző iszonyúan zavarja a csakráimat. Amúgy pöpec kis gép lenne, de ez nagyon nem tetszik rajta. A 3,5-ös jack hiányáról meg ne is beszéljünk.

Ja hogy az orbánt meg a merkelt itt eszi a rosseb sopronban? Akkor már értem miért nem lehet kettőt lépni anélkül, hogy az ember rendőrbe ütközne.

Húha... indítottam magunknak egy szervert ebből a modpackból, és baszki inkább beüzemeltem egy új szervergépet hozzá. Kisebb erőmű kell, hogy ezt meghajtsa.

curseforge.com/minecraft/modpa

Annyira kezdem utálni a "NordVPN"-t, a "Skillshare"-t, a "Dollar Shave Club"-ot, meg az összes többi szart aminek a reklámját állandóan az ember pofájába tolják a youtube videókban. Lassan értelmét veszti az egész adblockolás a platformon, mert minden rohadt videóban magában van a reklám.

Az első reakcióm a No Man's Sky VR (PSVR) kipróbálásakor az volt, hogy hubazmeg irány az űrhajó, aztán röpködjünk :). Sajnos a helyzet az hogy a "holy fuck" faktor kb az első 5 percben tart csak ki, utána jönnek elő a problémák. Kihangsúlyozom, ezek a problémák nem feltétlenül a fejlesztők hibája, gyanítom sok a platform korlátai miatt jön elő, de akkor is tönkreteszi az egészet. Ha már megvan a játék és a hardver, akkor hajrá, elvégre is a VR update ingyen van. De csak emiatt nem ruháznék be VR-ba, mert annak csalódás lenne a vége.

Át kell néznem itthon a kütyüket. Most találtam egy 32 GB-os microSD-t egy évek óta nem használt cuccban :)

Anno mikor kijött a Discord, én is mint sokan mások teljesen be voltam zsongva. Tök jól kinéző, modern UI, nagyszerű funkciók, saját szerverrel tökölés nélkül, és mindezt ingyen. Arra számíttottam, hogy valamilyen formában majd jön fizetős tartalom/szolgáltatás (jött is), de arra nem hogy olyan szinten bloated szar lesz, hogy a photoshop, premiere, stb gyorsabban indulnak el a gépen, mint a discord. Persze mostanra rendesen betették a lábukat mindenhova, úgyhogy alig lehet tőlük megszabadulni, de mondjuk klánoknak, zárt közösségeknek, úgy érzem újra jó alternatívát jelentenek a TeamSpeak és társai.

Nekem ez a Note 10/Note 10+ kifejezetten nem tetszik.

Jézusom, hogy lehet valaki akkora paraszt, hogy fogja magát és az egész pereputtyával a liftre várakozó kerekesszékes srác elé tolakszik? Nem úgy néztek ki mintha nagyon siettek volna, simán csak taplók voltak :(

Augusztus 14-én mikor kijön, tuti meglesem magamnak milyenre sikerült a No Man's Sky VR.

Show more
Mastodon

Privát Mastodon szerver a saját magam, valamint család/ismerősök számára. Új felhasználók csak egyedi elbírálás alapján, meghívásos alapon jöhetnek.