Show more

Jajj de jó, most már a fejhallgatón is lehet szoftvert frissíteni

Lassan már majd heggeszteni lehet a telefontöltőkkel, olyan áramokat préselnek ki magukból :)

Tök kíváncsi vagyok, szerintem azzal kezdem, hogy azt a pár progimat amiket napi szinten használok, megpróbálom újraírni Go-ban... Csak úgy.

Mint már oly sokszor, megint elkezdtem optimális megoldást keresni a zenéim streamelésére az otthoni szerverről, és azt kell mondjam ez alkalommal is kudarcot vallottam. Mostanra már az igényeimet es lejjebb adtam, már az sem volt szempont hogy lossless legyen a stream, de így se jött össze. Jelenleg nincs olyan megoldás ami ne lenne vagy irtózatosan ronda/kezelhetetlen, vagy nem bugfest, vagy ne hiányozna belőle alap feature. Még úgy látom talán valamikor a jellyfin lesz olyan hogy használható lesz, de az is csak valamikor a távoli jövőben.

Puszta kíváncsiságból úgy döntöttem megismerkedek picit a Go nyelvvel. Van pár szimpatikus tulajdonsága ami felkeltette az érdeklődésem.

Hát ez nagyon király:

The Secret To The Gruesome Sounds In Mortal Kombat Is Exploding Vegetables

youtube.com/watch?v=IYS0rPYjW2

Az mStream-et is berakhatjuk a "jó lenne ha működne, de nem" kupacba, a többi közé. Két perc alatt 6 app crash nem túl bíztató.
mstream.io

Azért lehetett volna annyi eszem mikor az openvpn szervert felraktam, hogy a szerver/klienseket úgy állítsam be, hogy csak a lan-fele irányuló forgalom legyen áthajtva rajtuk, ne pedig minden.

Nem is tudom mit írhatnék a Plex-ről amit még nem írtam le legalább 1000x. Love/hate kapcsolat ez a javából. Jó lenne. Nagyon szeretném használni. Nagyon sokmindent megadnék hogy lehessen használni. De nem lehet. Minden egyes alkalommal mikor megpróbálom, 10-30 perc után falhoz akarom baszni a telefont. Aztán elmész support fórumra és azt látod hogy az adott hibát 3-4 éve jelentették először, legutóbb pedig két hete. Vagy az van hogy 1 ember programozza az egészet, vagy le van szarva az egész. A legrosszabb az hogy nekik már effektíve mindegy ha történetesen váltanék valamire (nincs mire) hisz a pénzem ott van.

Még jó hogy elhoztam melóba a kabátom, így legalább van mit cipelni :S

Átnéztem MeWe-re, mi a helyzet arrafele. Azok alapján akiket követek ott, azt mondanám jó úton halad a kihalás felé.

Hajnali negyed 3. Kint 7°C, a lakásban 27°C úgy hogy nem megy fűtés. Ha kinyitom az ablakot, meg lehet fagyni. Elindítottam a klímát, hogy tudjak aludni bakker.

Olyan nagyon nem kapkodnak. Szép lassan kicsomagolják a robotot :)

Bécsi főpályaudvaron találtak egy gazdátlan táskát, már meg is kezdték a kordonozást :S

Show more
Mastodon

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!