De rohadtul nehéz kibírni azokat a 30 perces menetidőket, hogy fulladnának meg...
(Füstérzékelő a wc-ben)

A kezelőfelület ami az egyik képen látszik, az az ú.n.: FIS (Fahrgast Information System, vagyis utastájékoztató rendszer) kezelőpult. Eddig ha ezen a kezelőpulton kiválasztottam az "Anzeiger löschen", vagyis "kijelzők törlése" opciót akkor az történt amire az ember számítana. Mostanra eljutottunk arra a szintre, hogy fogja és minden kijelzőre kiírja hogy "kijelzők törlése". Hová halad a technika...

Ez a "Soundtest" nem tudom hol van, de marha népszerű egy hely. Majdnem minden második vonat oda megy innen a tárolóvágányról :)

Zajlik az élet

Az emeletes szerelvény épp ment be üresen a tárolóvágányról a peron mellé. A 4020-as (kék) mozdonyvezetője benézett egy vörös jelzőt, és oldalról beledörrent az emeletesbe.

3 könnyű sérült.

Úgyhogy lemondták 4 vonatom, és este 8 helyett már fél 2-kor itthon voltam :)

Ezen a fényképen azért látszik, teherpályaudvar nem egy apró jószág.

Erről kell most jelentést írnom: a szerelvén egy ún. Dupla-Talent. Két Bombardier Talent szerelvény egymás után kapcsolva (lásd kép).
Ha valaki a hátsó szerelvény WC-jében a két segélyhívó gomb közül a felsőt megnyomja, és én utána megálláskor kinyitom az ajtókat a jobb oldalon, akkor az első szerelvényben helyesen a jobb oldalon, hátul viszont a peronnal ellentétes oldalon nyílnak az ajtók. Cseppet sem veszélyes a dolog. Azt sajnos nem tudom mennyire reprodukálható a dolog, mert nincs idő vele pepecselni, de ha az, akkor elég "érdekes" hiba.

Ezzel meg valami dzsungelen keresztül mentek? Alig látni ki a szélvédőn.

Show more
Mastodon

Privát Mastodon szerver a saját magam, valamint család/ismerősök számára. Új felhasználók csak egyedi elbírálás alapján, meghívásos alapon jöhetnek.